Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Filmjeim

2019.06.02

Szívesen nézek filmeket, sorozatokat, azok közül is kedvenceim a vígjátékok, akció, életrajzi, sport témájúak. Több alkotás is kiemelkedő számomra:

  • A játék ördöge (1998)
  • Ballers (2015-)
  • Végre péntek (1995)
  • Bright (2017)

Kiválasztott filmem A játék ördöge című 1998-as sport-dráma.

Rendezője Spike Lee. Az ő nevéhez fűződik még például a Csuklyások, Mike Tyson: Vitathatatlan Igazság, vagy a Malcolm X.


Főszereplői: Denzel Washington, Oscar-díjas színész, aki szerepelt többek között az Emlékezz a Titánokra! (2000), A hét mesterlövész (2016), A tűzben edzett férfi (2004) produkciókban is. Valamint Ray Allen, amerikai kosárlabdázó, profi éveit az NBA-ban töltötte, 1996-tól 2014-ig.


Tartalma: A film a profi kosárlabdázók világába kalauzol. Jesusnak, Amerika elsőszámú kosarasának, el kell döntenie, melyik főiskolát választja. Mivel több millió dollárt ér, mindenki nyerészkedni akar rajta, nehéz eldöntenie, kiben bízhat. Ekkor feltűnik életében a több éve nem látott édesapja, akinek még a börtönbüntetését is elengednék, ha sikerülne fiát rábeszélnie egy "bizonyos" főiskolára... 
A film alaptörténete tükrözi a valóságot, mély és tartalmas, nem a szokásos sportfilm kategória. Elsősorban azoknak lehet érdekes, akik szeretik a kosárlabdát. Mélyen betekintünk ebbe a világba, sok-sok kosaras betéttel találkozunk, de A játék ördöge ennél többről szól. A családról, az összetartásról, a gátlástalanságról, kapzsiságról.

220px-he_got_game_poster.jpg

 

 

 

he_got_game_-_h_-_1998.jpgget_reel_he-got-gamecal.jpg